När forskningen ger resultat

Om du börjar släktforska kommer det förmodligen visa sig att du på något sätt har släkt i USA. I en amerikansk folkräkning från 2010 uppgav 4 miljoner amerikaner att de har svenskt ursprung. En dag kanske du åker till USA för att hitta dina släktingar. Tyvärr har inte vi alla inte samma möjlighet som deltagarna i Allt för Sverige utan kan behöva finansiera resan på annat sätt. Ett sätt är att ta ett lån, på den här sidan kan du ansöka om lån från flera banker. Men det finns flera saker du kan göra innan du börjar planera en resa. Av gruppen svenskar som lämnade under 1800-talet kom många tillbaka då USA inte alls var vad de letade efter. Att skapa ett nytt liv i ett nytt land var varken enkelt eller billigt. Flera sattes i arbete på åkrar runt om i landet, vilket var arbetsintensivt och lågbetalt.

Innan du åker

Flera sajter erbjuder släktforskning online. Det kan vara ett sätt att hitta vilka släktingar du har och vad som hände med dem. Du kan söka rätt på födelsedatum, socken, moder, fader, och mycket mer. Om du registrerar dig på något forum kan du be om hjälp om hur du kommer igång med ditt släktforskande. Annars kan du kolla in här för att få ett par tips om hur du släktforskar.

Väl på plats

Har du redan funnit din släkting innan du åker så är det bara att gratulera. Det är inte många som hittar sina amerikanska släktingar på andra sidan jorden och får chansen att möta dem på riktigt. Om du inte har funnit dem innan du väl är på plats i USA är det bara att börja leta. Det finns flera arkiv och privata eller statliga organisationer som kan hjälpa dig. Ju fler uppgifter du tar med dig om dina släktingar desto lättare kommer det att bli för dig att hitta dem.